Sameiet Hamang Gård

 

 

 

Hamang Terrasse

Sameiet Hamang Gård består av 208 boenheter fordelt på 8 boligblokker. Bebyggelsen er regulert på et frittliggende, stort parkområde på ca 40 mål. Boenhetene er plassert med lys og luft fra alle sider. Det er tatt hensyn til at leilighetene skal ha maksimalt med sol og utsyn – og minimalt med innsyn. Motorferdsel på området er forbudt (bortsett fra nyttetrafikk) – parkering for besøkende på store og romslige parkeringsplasser i tilknytning til bo-området. Sameierne disponerer egne parkeringsplasser under bygningene med sluset innkjøring. Det er heiser direkte fra garasjene og opp til leilighetene.

Sameierne disponerer boder i forbindelse med garasjeopplegget garasjeopplegget – én pr sameier ­– her kan det oppbevares verktøy, bildekk etc. Det er også godt med andre boder: På loft/1. etasje, – for tøy, kofferter, etc. Ved inngangen til hver enkelt oppgang er det et stort rom for barnevogner, ski etc. I tillegg: utenfor hver oppgang er det en separat liten sportsbod med plass for sykler og andre ting. NB: Fordeling av disse bodene er noe forskjellig i de ulike byggetrinnene som ble gjennomført i sameiet.

Sameiet er godt organisert  og en god vaktmestertjeneste sørger for klipping av plener, måking av snø og strøing samt løsning av ønskede oppgaver for beboerne.

Bebyggelsen er oppført på hageområdet til tidligere Hamang Gård. Deler av den gamle eplehagen er fortsatt intakt, – til stor glede for sameierne.

Området består av store frukttrær, plener og friarealer, – her er det ingen forurensning eller støy!

I nærområdet er det en liten ballbane.

Boenhetene ligger sydvendt – ut mot den tidligere E16 (Hønefossveien, nå Franzefossveien). Denne veien er nå lukket for vanlig gjennomgangstrafikk, området er følgelig meget stille. Det er lokk over nye E-16 slik at boligene ikke er genert av trafikkstøy.

Det er gode turmuligheter i området: I retning Kolsås kommer man raskt inn på gode sykkel- og turveier (ca 5 min gangavstand fra Bærum Sykehus) med fin utsikt over Bærum. Sydover kan man gå rett inn på en sjarmerende og lett gangvei til Sandvika (ca 15 min) som går stille og fredelig langs Sandvikselven. Her er det fortsatt sjøørrett og laks, så vær observant, det er ivrige fiskere her!

Apropos: Bærums Fiskeklekkeri ligger bare 100 meter rett nord for sameiet!

I Sandvika er det mulig – og anbefalt! – å fortsette spaserturen ut til Kalvøya eller ta kyststien rundt Kjørbo Gård. Her er det et utrolig fint syn utover fjorden med fine spasérveier – både sommer og vinter. Fisking er også mulig.

Sosiale aktiviteter: Husrådet tar iniativ til flere årlige sosial aktiviteter for Sameiet. Det er felles grill-ettermiddageri den store eplehagen, – noen ganger med levende musikk og dans. Sameierne har med kurver med mat og drikkevarer. Det er også faste dugnader vår og høst, med raking av løv, klipping av hekker og busker etc. Dugnadene avsluttes med et felles treff rundt grillen med pølser og øl. Ved Franzefossveien – rett for oppkjøringen til Hamang Terrasse – ligger den gamle kalkmøllen til Hamang. Her ble kalken knust etter brenning. Kalkmøllen ligger idyllisk ut mot elven; – den kan leies til ulike arrangementer og benyttes i dag til konserter og forskjellige kulturarrangermenter av stiftelsen Kalkmølla Kulturstasjon. Offentlig kommunikasjon: Det går buss på gamle E-16, holdeplassen ligger i 4-5 min gangavstand fra bo-området. Denne bussen går til Sandvika sentrum med overgangsmulighet til Oslo. Fra Sandvika til Oslo er også tog et godt alternativ.

Comments are closed.